Wax je auto als een pro

tips & tricks

Een goede wax bevat weinig tot geen abrassieve componenten. Het is dus niet de bedoeling een beetje van de verflaag af te nemen! Kwaliteitswax biedt een langdurige bescherming, is makkelijk te verwerken, droogt niet te snel uit, kan je zonder veel gedoe verwijderen en geeft een streepvrij, diepglanzend resultaat. Als je ergens niet op wil bezuinigen in de hele autobehandeling, is het op autowax. Om het product aan te brengen gebruik je een hiervoor voorziene waxpad: een sponsje in microvezel dat toelaat het product egaal te verspreiden zonder te krassen. Werk in cirkelvormige, overlappende bewegingen, om zonder overdreven op de pad te drukken een oppervlakte af te werken van telkens maximaal 30 bij 30cm.  Neem de wax af met onze 123 wax glansdoek die je voldoende omkeert en hanteer deze keer rechte bewegingen. En zie die knappe glans verschijnen.

Je kan zelfs overwegen om de ruiten, koplampen en zelfs nummerplaten langs de buitenkant te waxen, zodat ook deze vuil minder de kans geven zich te hechten en beter afwateren. Al doe je dit natuurlijk geheel op eigen verantwoordelijkheid … Uiteraard kunnen ook velgen gerust een laagje wax verdragen: hiervoor hebben wij speciale velgenreiniger

De derde stap hoeft niet meteen te gebeuren na het waxen, maar heeft als doel na elke frequente wasbeurt de waxbescherming te heractiveren. Op die manier blijft de waxlaag langer intact, maar keert ook die mooie diepe glans terug. Hiervoor is onze showroomspray uitstekend!

,
Vorig bericht
Was je auto met de hand

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Ik gebruik al jaren uw producten en steeds heel tevreden geweest, alles zeer betaalbaar en producten van hoge kwaliteit.

    Beantwoorden
  • Heb gisteren (21/09/2019) een Car Towel XL op de Brugse markt gekocht en dezelfde avond nog gebruikt. Nu wil ik niets anders meer hebben. Mijn auto blinkt als nooit tevoren en zonder strepen. De Towel heb ik geen enkele keer moeten uitwringen. Mijn overbuur die enkel overtuigd is van het gebruik van echte zeemvellen stond met z’n mond vol tanden . Hij zal er zich ook een aanschaffen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu